Over Christan Online

Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van internet en websites is Christan Online de juiste keuze voor uw nieuwe- of te vernieuwen website of webshop.
Tevens verzorgt Christan Online uw domeinnaamregistratie, domeinnaamverhuizing, website beheer, webshop beheer, website onderhoud, webshop onderhoud, maar ook drukwerk als visitekaartjes, posters, flyers, banners, etc., kortom: een totaalpakket.
Mede dankzij samenwerking met ervaren grafische vormgevers zijn zaken als logo- en huisstijl ontwerp ook in vertrouwde handen bij Christan Online.
Christan Online is IWA gecertificeerd.

Geschiedenis
Op 17 november 1988, om 14:28 uur ontving Piet Beertema van het CWI (Centrum voor Wiskunde en Informatica en dus niet het Centrum voor Werk en Inkomen van het UWV) een nu historische e-mail, waarmee Nederland, als eerste land na Amerika, was aangesloten op een voorloper van wat we nu kennen als het Internet.
9 Jaren later, in 1997 en inmiddels dus alweer 22 jaren geleden, maakte ik mijn eerste website. Daarmee was een hobby ontstaan die ik intussen heb omgezet in een beroep: webdesigner of front-end developer, zoals het tegenwoordig ook wel wordt genoemd.

Christan Online is Master CIW DesignerChristan Online is aangesloten bij de International Webmasters AssociationIn 2001 – 2002 heb ik een opleiding gevolgd tot Master CIW Designer. Dit is een opleiding op HBO-niveau, alleen mag dit in Nederland geen HBO-opleiding genoemd worden, omdat zij maar 1 jaar duurt. De Master CIW Designer certificering is erkend door de International Webmasters Association, waar ik bij aangesloten ben. Sinds het behalen van deze certificaten ben ik actief gebleven als webdesigner/front-end developer en heb ik mijn vakkennis op peil gehouden en verder uitgebreid.

Ik heb in de loop der jaren ruime ervaring opgedaan in de samenwerking met grafisch ontwerpers en ik ben daardoor prima in staat om een grafisch ontwerp om te zetten in een website. Zo is het uitstekend mogelijk om een website op basis van een reeds aanwezige huisstijl en / of logo te maken.

En natuurlijk kan deze website responsive gemaakt worden, zodat hij ook op tablets en smartphones goed in beeld komt.

No-nonsense webdesign:
Ik krijg wel eens de vraag “Wat bedoel je met No-nonsense webdesign”?
No-nonsense betekent geen flauwekul. Bij Christan Online krijgt u dus geen gladde verkooppraatjes en dergelijke. Dat kun je vergelijken met een term die bij webdesign in HTML-editors nogal eens voorbij komt: WYSIWYG. Oftewel: What You See Is What You Get. Christan Online adviseert liever om iets niet te doen en daarmee u dus niets te verkopen, dan dat u iets in de maag wordt gesplitst, waar u achteraf niet tevreden over bent. Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel.
Zo wordt bij een domeinnaamregistratie via Christan Online de domeinnaam ook echt op uw naam geregistreerd.

Trivia:

  • Tijdens mijn opleiding leerden we behalve de technische zaken van het maken van een website, ook de nodige theorie. De dot com bubble was een paar jaar daarvoor geknapt en nu kon het echte werk beginnen.
  • De geschiedenis van het internet begint in 1968/1969 met het ARPANET (Advanced Research Projects Agency) van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Een voor huidige begrippen klein netwerk van 5 computers. Later werden de universiteiten er op aangesloten. In eerste instantie was het bedoeld voor het versturen van tekst en daarna voor e-mail. Iets waarvan men toen dacht dat het niet lang stand zou houden… Wat zouden we nu moeten zonder e-mail?
  • HTML is een afkorting van HyperText Markup Language en het is eigenlijk helemaal geen programmeertaal, zoals velen denken. Het is puur bedoeld om tekst en eventueel afbeeldingen in te delen op een webpagina, lettertypes aan te geven, grootte te bepalen. Zeg maar de lay out van de “krant” te maken. Wij leerden ook eerst om een pagina gewoon in kladblok te maken. Zo leer je het best hoe een webpagina werkt (en soms waarom hij niet werkt… ?).
    Het daadwerkelijk programmeren gebeurt met PHP, ASP(.net), JavaScript, etc.
  • H96566kOp 9 september 1947 liep de Harvard Mark II (voluit: Mark II Aiken Relay Calculator, 1 van de eerste elektromechanische computers) vast. Bij het onderzoek naar de oorzaak bleek er een mot te zitten tussen een relay. Een mot is een insect, in het Engels een bug. Zo is de term ontstaan dat er een bug zit in een programma of een computer.

Meer weten?

Wil je weten wat Christan Online voor jou kan betekenen? Vul dan het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Of bel: 0486 - 852012 / 06 - 8333 7015

Contactformulier